Openbaar basisonderwijs Amersfoort

Meerkring Openbaar Primair Onderwijs Amersfoort helpt leerlingen succesvol te zijn in het vervolgonderwijs • helpt leerlingen succesvol deel te nemen aan de maatschappij • helpt leerlingen een eigen waardevolle bijdrage te leveren.

Open dagen


Stap binnen in de wereld van de openbare basisschool

Als je kind de leeftijd bereikt om naar de basisschool te gaan dan zijn er ineens veel vragen. Je vraagt je af waarom je voor de ene of juist de andere school gaat kiezen. Er zijn veel criteria op te noemen die daarbij een rol spelen. Sommige criteria wegen voor de ene ouder zwaarder dan voor de andere ouder. Toch zijn er wel een aantal punten waar je op kunt letten bij het maken van deze belangrijke keuze in het leven van je kind. Uiteindelijk willen we als ouders allemaal het beste voor onze kinderen.

Kom het zelf ervaren en proef de sfeer

Om het ouders makkelijker te maken houden wij jaarlijks een gezamenlijke open ochtend op al onze basisscholen in Amersfoort. Je krijgt informatie en bent welkom om de school in bedrijf te zien. Zo kun je zelf ervaren hoe de sfeer is en waar de school voor staat. Je kunt je kind die dag direct aanmelden maar natuurlijk is het ook mogelijk om met de betreffende school een vervolgafspraak te plannen.

Veel scholen houden zelf ook regelmatig open dagen. Deze vind je op deze website terug bij de schoolgegevens. Het is natuurlijk altijd mogelijk om direct een afspraak te maken met de school van je keuze voor een rondleiding en/of gesprek op een dag dat het je wél uitkomt. Stuur daarvoor een mail naar de school of neem telefonisch contact op.

Gezamenlijke open dag 2018

De datum voor de gezamenlijke open dag van het schooljaar 2017-2018 is bekend: op vrijdag 9 maart 2018 zetten alle reguliere Amersfoortse basisscholen hun deuren open om belangstellenden kennis te laten maken met de school, het personeel en het onderwijs.

Bereid jezelf voor

Bedenk van tevoren wat voor jou en je kind belangrijk is en stel je persoonlijke vragenlijst op. Dat kost je een minuutje tijd. Zo kun je op de open ochtend beter tot een keuze of indruk komen.

Alle openbare basisscholen van Meerkring zijn per wijk op deze website te selecteren. Nadat je een selectie hebt gemaakt kun je de belangrijkste gegevens van de school in die wijk lezen. Voor meer informatie ga je vandaaruit direct naar de website van de school.  Selecteer de school in jouw buurt hier.